• EMAIL DE CONTACTE: volemviureaflix@hotmail.es
  Comentaris anònims:
  Els comentaris anònims no es faran públics. Es prega respectar als autors dels comentaris.
 • Volem viure a flix

 • Categorías

 • Add to Technorati Favorites
 • Ebresfera logo_BE_M
 • BlogESfera Directorio de Blogs Hispanos - Agrega tu Blog
 • Archivos

 • Escribe tu dirección de correo electrónico para suscribirte a este blog, y recibir notificaciones de nuevos mensajes por correo.

  Únete a otros 4 seguidores

 • Per la Montse:

  Hay una fuerza motriz más poderosa que el vapor, la electricidad y la energía atómica: la voluntad. Albert Einstein
 • Anuncios

L’MTC a Ascó, ¿per què no?

L’MTC a Ascó, ¿per què no?

Dimecres, 9 de març del 2011

Al Dominical d’EL PERIÓDICO de fa dues setmanes llegíem l’entrevista a James Lovelock, pare de l’ecologia moderna, amb motiu de la publicació en castellà del seu últim llibre, La Tierra se agota. Aquest profeta del canvi climàtic continua sent tremendament apocalíptic sobre el futur de la humanitat en aquest segle, però no hi posa objeccions a l’hora de reconèixer dues coses. Primer, que per aconseguir que els països siguin autosuficients en energia és impossible renunciar a la font nuclear com a motor d’un hipotètic «bot salvavides». I segon, que els residus nuclears ben gestionats no constitueixen un perill seriós. Ell mateix i la seva dona han viscut 25 anys a prop del cementiri nuclear de l’Hague (Normandia). Doncs bé, per emmagatzemar allà mateix els residus radioactius de Vandellòs-1 estem pagant dos milions d’euros cada mes. Mentrestant, es continua ajornant la decisió sobre on s’ha de construir el magatzem temporal centralitzat (ATC) dels residus nuclears generats a Espanya. La negativa de les comunitats autònomes candidates, rendides pel rebuig popular que suscita la paraula nuclear, ho fa molt complicat. 


 

Una de les opcions tècnicament més solvents és situar-lo a la Ribera d’Ebre, on els alcaldes de la comarca no hi veuen cap inconvenient, sinó tot al contrari, ateses les quantioses inversions i la creació de llocs de treball. També sembla l’opció preferida del ministre Miguel Sebastián. Però en aquest tema la política catalana està mostrant la seva mirada més a curt termini, de la qual ningú surt indemne. Fa un any, José Montilla no va tenir el coratge de dir el que pensava i de recolzar la decisió de l’alcalde d’Ascó pel risc de trencar amb els seus socis de govern, radicalment contraris a l’MTC. I ara Artur Mas no és capaç de desmarcar-se de la seva oposició inicial al projecte, tant per debilitat parlamentària com per por d’un càstig electoral al sud de Catalunya. Per superar aquesta mirada tan estreta, és urgent un pacte entre CiU i PSC que posi fi a una negativa políticament irresponsable i incapaç de respondre seriosament a la pregunta: a Ascó, ¿per què no?

Font: http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/opinio/20110309/lmtc-asco-per-que/937188.shtml

James Lovelock: http://www.elperiodico.com/es/noticias/ciencia-y-tecnologia/20100914/james-lovelock-vida-sobrevivira-cambio-climatico-humanidad/478035.shtml

http://elserciudadano.blogspot.com/2011/03/las-nucleares-segun-el-creador-de-la.html

Anuncios

Una respuesta

 1. “Una de les opcions tècnicament més solvents és situar-lo a la Ribera d’Ebre, on els alcaldes de la comarca no hi veuen cap inconvenient, sinó tot al contrari…” Això té un nom: mentida! i el perquè no, ha estat contestat en nombroses ocasions i amb arguments, i, per cert, si teoricament es té por d’un càstig electoral al sud de Catalunya, deu ser perquè hi ha molta gent que no el vol, no? no contineu fent demagógia, si us plau!

Los comentarios están cerrados.

A %d blogueros les gusta esto: